Publicatie veranderingen bij HTR april 2021

 

Grote veranderingen bij de Stichting Hulp Transport Roemenië ( HTR )

Na ruim 26 jaar gebruik te hebben mogen maken van de opslag-, sorteer-, en inpakruimte van de familie Visser aan de Verlengde Stationsstraat 48, komt hier eind mei een eind aan.

Wat staat er namelijk te gebeuren. De winkelruimte is te klein geworden en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Hierdoor moet er worden uitgebreid en komt o.a. op de plek van de huidige loods, die HTR tot nu toe gratis mocht gebruiken, een nieuwe loods te staan.

De familie Visser, die vanaf het begin bij de stichting betrokken is geweest, heeft dit besluit met pijn in het hart, maar in goed overleg met de Stichting moeten nemen.

Hierdoor komt het Bestuur voor een moeilijke keuze te staan.

Wat doen we :

  1. Stoppen we er mee, want het is mooi geweest. Vrijwilligers zijn bijna niet te vinden en de leeftijd van de huidige vrijwilligers begint ook een belangrijke rol spelen ( Het Bestuur bestaat momenteel uit allemaal 70 plussers , als ook een deel van de vrijwilligers die het sorteren en inpakken van de goederen voor hun rekening nemen.

Tegelijk zien we dat in Roemeens Moldavië, de omgeving waar wij hulp bieden, deze hulp nog steeds onontbeerlijk is.

  1. Kiezen we er voor om op zoek te gaan naar een andere benodigde opslagruimte van ruim 100 m² tegen zo min mogelijk kosten om de financiering van het transport te kunnen blijven bekostigen en zo het werk nog voort te kunnen zetten. Deze ruimte moet dan wel een aantal jaren beschikbaar zijn en er moeten voldoende vrijwilligers te vinden zijn die het werk willen overnemen.

Deze ruimte hebben we nog niet kunnen vinden.

  1. Kiezen we voor een andere aanpak in de vorm van hulp door bijvoorbeeld het financieel sponseren van projecten in de gebieden waar we tot nu toe werkzaam zijn.

Het Bestuur heeft voor c gekozen. “een andere aanpak” (voorlopig).

Wat betekent dit voor al die mensen van De Westereen en omgeving die onze stichting zo’n warm hart toe dragen.

  1. Het inzamelen van goederen blijft. Deze goederen kunt u niet meer kwijt in de containers bij de loods, maar in de nieuwe containers, voorzien van het logo HTR, die achter de loods worden geplaatst, vlak bij de parkeerplaats voor Therapie- en trainingscentrum de Vesteynde.
  2. Het sorteren en inpakken van goederen komt te vervallen. De goederen worden niet meer verpakt in de bekende dozen, maar rechtstreeks geleverd aan SAM, onderdeel van CORDAID ( voorheen: Stichting Mensen in Nood).

HTR krijgt hiervoor een financiële vergoeding, waarmee ze projecten gaat sponseren.

  1. Met spijt in ons hart komt hier mee het breien(mutsen, sjaals, handschoenen, truien ) voor HTR te vervallen, aangezien dit niet meer past in de nieuwe werkwijze van verzamelen van goederen.

Onze dank gaat uit naar al die vrijwilligsters die zich vaak vele jaren hebben ingezet om op deze wijze een bijdrage te leveren.

  1. Het kunnen aanleveren van een partij goederen (kleding, schoenen, ziekenhuisbedden, matrassen, schoolmeubilair etc.) blijft mogelijk. Het Bestuur onderzoekt nog op welke wijze deze goederen op de juiste plek in Roemenië kunnen worden aangeleverd.
  2. Voor allen ( Kerken, bedrijven en particulieren) die HTR financieel steunen verandert er niets. Wij hopen dat u dit ook blijft doen.
  3. Als de Corona maatregelen het toelaten zal er dit najaar weer een vrijwilligers avond worden georganiseerd om diegene die hierdoor niet meer betrokken raken bij het werk van HTR te bedanken voor hun (jarenlange) inzet.

De veranderingen gaan in op 1 mei 2021.

Inwoners van De Westereen en omgeving.

Met dit besluit verwachten we dat u uw goederen blijft aanleveren en dat we, mede met uw steun, ons nog een tijd kunnen blijven inzetten voor onze medemensen in Roemenië.

Via publicaties blijven we u op de hoogte houden van ons werk.

Mocht het een en ander vragen bij u oproepen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met:

secretaris: Willy Wijbega,    Tolweg 2,      9271HM De Westereen tel: 0511-442270

voorzitter: Wiebe Kamminga, Diepswal 11, 9271VJ De Westereen tel: 0511-444070

Like ons op Facebook

Populair nieuws

Publicatie verslag reis Roemenië sept 2022

Geschreven door Wiebe Kamminga op zaterdag 05 november 2022 16:47

Reisverslag Roemenië september 22

Geschreven door Wiebe Kamminga op donderdag 03 november 2022 11:19

HTR Nijs juni 2022

Geschreven door Wiebe Kamminga op maandag 17 oktober 2022 12:39
Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Geschreven door Wiebe Kamminga op dinsdag 24 mei 2022 10:07