Artikelen

Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

A gift from heaven

(Actie: Hulp aan Oekraïense vluchtelingen doorslaand succes)

Op 12 april, ’s morgens om 6.00 uur,  vertrekken Tjeerd Heikamp van Stichting Hulp Transport Roemenië en Rypke Herder van stichting Hulpgoederen Garyp/Earnewâld naar Lasi in Roemenië, 30 km van de grens met Moldavië. Ze nemen een truck van 13 meter met zich mee, tot de nok toe vol geladen met hulpgoederen voor gevluchte Oekraïners.

IMG-20220409-WA0002

Dit is de mooie opbrengst van de gezamenlijke actie van beide stichtingen, gehouden op 7 en 8 april in De Westereen en Garyp .

Deze inzamelingsactie is in overleg met de burgemeester Dobreanu van de gemeente Voinesti en dominee Paul Marica van de baptistengemeente in Negresti gehouden, daar waar beide stichtingen al vele jaren werkzaam zijn. Een gebied waar de armoe heel groot is. En juist daar komen nu deze vluchtelingen die het aan alles ontbreekt.

Na een voorspoedige reis van 3 dagen komen ze aan in Lasi. Ze zijn onder indruk van de manier waarop de regio de hulp georganiseerd heeft.

Heel gestructureerd wordt de truck gelost. Bedden, matrassen worden apart gezet en verdeeld. Medische hulpmiddelen worden bekeken en zo nodig overgeladen voor vervoer rechtstreeks naar Ukraine. Wat over blijft gaat naar de opvangplaatsen in de regio.

Zeer welkom zijn ook de hulpmiddelen die in Garyp gekocht zijn van de opbrengst van de snertaktie van de plaatselijke kerk ter waarde van € 1300,00. Verder was het, door de binnengekomen giften, financieel nog mogelijk om voor € 3500,- nog de zeer noodzakelijke hygiëne middelen, medische hulpgoederen en lang houdbare producten daar in te kopen en deze ter plekke aan de hulpverleners te overhandigen

IMG-20220416-WA0021

Terwijl ze daarmee bezig zijn treffen ze in de grote supermarkt dominee Paul Marica aan. Heel verbaasd hen daar op dit tijdstip te ontmoeten kan hij alleen maar heel geëmotioneerd uitroepen                                “ A GIFT FROM HEAVEN”.                                  

Hij helpt mee de karren vol te laden met goederen die ook voor zijn eigen opvanglokatie bestemd zijn.

IMG-20220430-WA0003  

        

Het geeft een goed gevoel met eigen ogen te zien hoe de hulp op de juiste plaats komt.

Na een voorspoedige terugreis zijn ze na een dikke week weer thuis.

We zien terug op een geslaagde actie om iets te kunnen betekenen voor onze medemens in nood. Dat konden we alleen dankzij de sponsors, medewerkers en alle gulle gevers..