Onze sponsoren

Visser Woninginrichting

Bij Visser Woninginrichting bent u aan het juiste adres voor al uw (over)gordijnen, vitrages en in-betweens voor een lage prijs! Ook kunt u bij hen terecht voor tapijt, laminaat en...

Fa. van Kammen

Van Kammen is uw specialistis op het gebied van levering van koelwagens en verkoopwagens. Dit bedrijf is gevestigd in het Friese Kollumerzwaag en levert in heel Nederland en...

Rinze Resto

Rinse's Resto Vis en Snacks is een begrip in Zwaagwesteinde en omstreken. Met een zeer ruim en veelzijdig assortiment dat in onze moderne winkel op unieke wijze gepresenteerd wordt,...

123

Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

A gift from heaven

(Actie: Hulp aan Oekraïense vluchtelingen doorslaand succes)

Op 12 april, ’s morgens om 6.00 uur,  vertrekken Tjeerd Heikamp van Stichting Hulp Transport Roemenië en Rypke Herder van stichting Hulpgoederen Garyp/Earnewâld naar Lasi in Roemenië, 30 km van de grens met Moldavië. Ze nemen een truck van 13 meter met zich mee, tot de nok toe vol geladen met hulpgoederen voor gevluchte Oekraïners.

IMG-20220409-WA0002

Dit is de mooie opbrengst van de gezamenlijke actie van beide stichtingen, gehouden op 7 en 8 april in De Westereen en Garyp .

Deze inzamelingsactie is in overleg met de burgemeester Dobreanu van de gemeente Voinesti en dominee Paul Marica van de baptistengemeente in Negresti gehouden, daar waar beide stichtingen al vele jaren werkzaam zijn. Een gebied waar de armoe heel groot is. En juist daar komen nu deze vluchtelingen die het aan alles ontbreekt.

Na een voorspoedige reis van 3 dagen komen ze aan in Lasi. Ze zijn onder indruk van de manier waarop de regio de hulp georganiseerd heeft.

Heel gestructureerd wordt de truck gelost. Bedden, matrassen worden apart gezet en verdeeld. Medische hulpmiddelen worden bekeken en zo nodig overgeladen voor vervoer rechtstreeks naar Ukraine. Wat over blijft gaat naar de opvangplaatsen in de regio.

Zeer welkom zijn ook de hulpmiddelen die in Garyp gekocht zijn van de opbrengst van de snertaktie van de plaatselijke kerk ter waarde van € 1300,00. Verder was het, door de binnengekomen giften, financieel nog mogelijk om voor € 3500,- nog de zeer noodzakelijke hygiëne middelen, medische hulpgoederen en lang houdbare producten daar in te kopen en deze ter plekke aan de hulpverleners te overhandigen

IMG-20220416-WA0021

Terwijl ze daarmee bezig zijn treffen ze in de grote supermarkt dominee Paul Marica aan. Heel verbaasd hen daar op dit tijdstip te ontmoeten kan hij alleen maar heel geëmotioneerd uitroepen                                “ A GIFT FROM HEAVEN”.                                  

Hij helpt mee de karren vol te laden met goederen die ook voor zijn eigen opvanglokatie bestemd zijn.

IMG-20220430-WA0003  

        

Het geeft een goed gevoel met eigen ogen te zien hoe de hulp op de juiste plaats komt.

Na een voorspoedige terugreis zijn ze na een dikke week weer thuis.

We zien terug op een geslaagde actie om iets te kunnen betekenen voor onze medemens in nood. Dat konden we alleen dankzij de sponsors, medewerkers en alle gulle gevers..

Hulpactie Oekraine

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen !

De Stichtingen Hulpgoederen Garyp/Earnewâld en Hulp Transporten Roemenië De Westereen zijn een inzamelingsactie gestart voor opvang in Roemenië t.b.v. vluchtelingen uit Oekraïne .

 

Het gebied waar onze stichtingen werkzaam zijn is ongeveer 25 km gelegen van de grens met de republiek Moldavië, het armste land van Europa, ingeklemd tussen Oekraïne en Roemenië. En dat doen wij in samenwerking met burgemeester Dobreanu van de gemeente Voinesti en dominee Paul Marica van de baptistengemeente in Negresti, beide plaatsen in noordoost Roemenië.
Het door de stichting hulpgoederen Roemenië Garyp/Earnewâld gerealiseerde Multi Functioneel Centrum in Schitu Stavnic, gemeente Voinesti, wordt deels niet gebruikt en in overleg is besloten deze locatie te gebruiken voor opvang van vluchtelingen.

Ons doel is het inzamelen van bedden, matrassen, kussens, dekens, slaapzakken en overige noodzakelijke medische en hygiëne hulpmiddelen ( medicijnen, pampers, damesverband, toiletartikelen, etc.)
Medio april zullen we de goederen transporteren naar noordoost Roemenië.


De gevraagde goederen kunnen ingeleverd worden op donderdag 7 april en                     vrijdag 8 april a.s., tussen 9.00 en 19.00 uur
Garyp                  : bij Piet en Ineke de Jong, Inialoane 61 en
De Westereen    : Winkelcentrum nr. 51, voorheen Primera.


Een financiële bijdrage is ook mogelijk! Van de opbrengst wordt ter plaatse in Roemenië voedsel gekocht voor de Oekraïense vluchtelingen.
Uw financiële bijdrage kunt u storten op één van onderstaande bankrekeningnummers:
NL87 RABO 0132 4012 58 t.n.v. Stichting HTR De Westereen
NL81 RABO 0362 7193 30 t.n.v. Stichting Hulpgoederen Roemenië Garijp/Earnewâld
Beide stichtingen hebben de ANBI status, waardoor uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.
Voor vragen: W. Kamminga: tel: 0624168129
                       S. Wobbes     : tel: 0621623401

Wij rekenen op uw hulp zodat deze actie een succes wordt om het leed van de vluchtelingen te verzachten.               Heel hartelijk dank!

 

Vrijwilligersavond 12 maart 2022

 

Uitnodiging vrijwilligersavond met een bijzonder tintje

Datum: 12 maart 2022

Locatie: De Ferbinningstsjerke

Toerstrjitte 1 De Westereen

Aanvang: 19.45 uur

Gelukkig zijn de corona maatregelen van de baan, waardoor we nu, zoals beloofd, alsnog onze uitgestelde vrijwilligers avond kunnen houden.

Wat was ook alweer de reden voor deze bijzondere avond:

De keuze van het Bestuur voor een andere aanpak. Aanleiding hiervoor was het niet meer beschikbaar zijn van de loods (’t hok) wegens nieuwbouw.

Dit betekent voor veel vrijwilligers dat hun werk is komen te vervallen en zij zich niet meer op deze wijze kunnen inzetten voor hulp aan Roemenië.

Door de corona perikelen hebben we geen afscheid kunnen nemen van deze vrijwilligers en ook niet van een paar bestuursleden die graag willen stoppen.

Vandaar deze avond met een bijzonder tintje.

Graag willen we weten of we op u kunnen rekenen. Wilt u dit dan voor 7 maart doorgeven aan het secretariaat:

Willy Wijbenga, Tolwei 2, 9271HM De Westereen, tel: 0511-442270

U kunt de gegevens ook mailen. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij reken op jullie komst!    

Het Bestuur HTR    

Niet doorgaan vrijwilligersavond

Geachte vrijwilligers,

Door de aangescherpte coronamaatregelen hebben we als Bestuur besloten de vrijwilligersavond van zaterdag 20 november niet door te laten gaan.

Zodra een versoepeling van de maatregelen het mogelijk maakt, zal deze avond alsnog worden gehouden. Aangezien december een drukke maand is, zal deze avond in elk geval niet meer dit jaar plaatsvinden.

We zijn met z’n allen verantwoordelijk om de Corona de kop in te drukken en verwachten dat u ook achter dit besluit kunt staan.

Laten we het maar positief bezien: Wat in ’t vat zit verzuurt niet.

Het Bestuur HTR

Vrijwilligersavond 20 november 2021

 

Uitnodiging vrijwilligersavond met een bijzonder tintje

Datum: 20 november 2021

Locatie: De Ferbinningstsjerke

Toerstrjitte 1 De Westereen

Aanvang: 19.45 uur

Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft het Bestuur gekozen voor een andere aanpak. Aanleiding hiervoor was het niet meer beschikbaar zijn van de loods (’t hok) wegens nieuwbouw.

Dit betekent voor veel vrijwilligers dat hun werk is komen te vervallen en zij zich niet meer op deze wijze kunnen inzetten voor hulp aan Roemenië.

Door de corona perikelen hebben we geen afscheid kunnen nemen van deze vrijwilligers en ook niet van een paar bestuursleden die graag willen stoppen.

Vandaar deze avond met een bijzonder tintje.

Graag willen we weten of we op u kunnen rekenen. Wilt u dit dan voor 8 november doorgeven aan het secretariaat:

Willy Wijbenga, Tolwei 2, 9271HM De Westereen

U kunt de gegevens ook mailen.

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij reken op jullie komst!    

Het Bestuur HTR    

Like ons op Facebook

Populair nieuws

Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Geslaagde actie hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Geschreven door Wiebe Kamminga op dinsdag 24 mei 2022 10:07

Hulpactie Oekraine

Geschreven door Wiebe Kamminga op maandag 28 maart 2022 19:07

Vrijwilligersavond 12 maart 2022

Geschreven door Wiebe Kamminga op maandag 28 maart 2022 18:57

HTR Nijs september 2021

Geschreven door Wiebe Kamminga op dinsdag 09 november 2021 20:11